DIE HAGHE DOOR OVERTUIGENDE WINST NAAR DE ERE KLASSE

Verslag: PR Die Haghe

In de één na laatste speelronde van de (veld)voorjaarscompetitie had Die Haghe aan 1 punt genoeg om als eerste in de poule te eindigen. Tegen VEO moest het gaan gebeuren, maar de Voorburgers hadden de winst nodig om degradatie nog te kunnen te ontlopen.

Evenwicht

Ondanks de harde wind vielen er, zeker in het begin van de eerste helft, veel doelpunten te zien. Na 10 minuten was er al 10 keer gescoord waarvan 6 aan de kant van de Kanaries. VEO vocht voor wat het waard was en zorgde ervoor dat Die Haghe nooit ver weg kon lopen. Het spel van Die Haghe was veel beter, maar ondanks de vele doelpogingen wist het niet echt een beslissend gat te slaan. Pas halverwege de eerste helft werd het verschil naar 4 gebracht en dit bleef ook zo tot aan de rust. Met 13-9 werden de kleedkamers opgezocht.

Maatje te groot

De tweede helft bleek Die Haghe echt een maatje te groot voor VEO. De geel-zwarten legden verdedigend zo veel druk op dat de bal meermaals al was heroverd voordat er een schot kon worden gelost. Zelf kon Die Haghe lange aanvallen spelen en vanaf 17-12 werd het verschil in de score steeds verder uitgebouwd. Soms met fraaie acties en soms met gewoon simpel spel. Ook werd nu duidelijk waar de kracht van Die Haghe ligt, want aan het eind had iedere basisspeler 2 of meer keer gescoord. Bij VEO moest het scoren vooral van de heren komen, mede omdat de dames van Die Haghe hun tegenstandsters prima wisten uit te schakelen. De eindstand van 25-16 was dan ook zeker niet geflatteerd en na het laatste fluitsignaal kon de welverdiende promotie naar de Ereklasse worden gevierd.

Stand

Die Haghe is dus Kampioen, Vitesse en Pernix blijven in de Hoofdklasse en VEO moet volgend seizoen een trapje lager gaan spelen.

Volgende week de laatste wedstrijd uit tegen Pernix en dan kunnen spelers en staf gaan nagenieten van een geweldig seizoen!

Foto: Frank van Leeuwen, Sportsnap.nl
Meer foto's op www.sportsnap.nl