DIE HAGHE NA WINST OP VITESSE DICHTBIJ PROMOTIE

Verslag: PR Die Haghe

De voorjaarscompetitie is in de eindfase beland. Deze week moest Die Haghe richting Barendrecht voor de returnwedstrijd tegen Vitesse. Thuis walsten de Kanaries over de tegenstander heen, maar Vitesse was erop gebrand dit niet nog eens te laten
gebeuren, ook al omdat zij de punten hard nodig hebben om zich veilig te spelen.

STRIJDBAAR
Vitesse liet vanaf het begin zien strijdbaar te zijn. Na 5 minuten had het een 2-0 voorsprong genomen en ontspon zich een heerlijke eerste helft. Het 2e aanvalsvak van Die Haghe had
slechts 1 minuut nodig om de stand weer in evenwicht te brengen en na de 3-3 kwam het voor het eerst op voorsprong. Wie dacht dat het nu wel zou gaan lopen aan Haagse zijde
kwam bedrogen uit. Hoewel men langdurige aanvallen kon spelen door goed reboundwerk, bleven de doelpunten uit. Hierdoor bleef Vitesse geloof houden en een antwoord formuleren wanneer Die Haghe scoorde. Na de 7-7 wist de thuisploeg zelfs een mooie voorsprong op te bouwen tot 10-7. Dit was het sein voor Die Haghe om wakker te worden en nog voor de rust stond het met 11-11 weer gelijk. Nu was het nog de vraag of Vitesse dit ook de 2e helft kon volhouden.

SCHERP
Die Haghe kwam zeer scherp uit de kleedkamer en gaf verdedigend meer druk, waardoor Vitesse moeilijker tot goede aanvallen kon komen. Aanvallend deed Die Haghe niet veel
anders dan voor de rust en de Haagse supportersschare zag hun favorieten langzaam uitlopen. Eerst naar 11-13 om vervolgens door te stomen naar 11-17 halverwege de tweede
helft. Pas toen wist Vitesse de korf weer te vinden, maar de aansluiting kon nooit meer worden bewerkstelligd. Uiteindelijk won de ploeg van Niels vd Steuijt en Tim Abbenhuis met
15-22.

STAND
Met nog 2 wedstrijden te gaan heeft Die Haghe de volgende wedstrijd thuis tegen VEO aan 1 punt genoeg om het toch al succesvolle seizoen mooi af te sluiten, als nummer 1 te eindigen en dus te promoveren en terug te keren naar de ERE-KLASSE. Daarvoor speelt Die Haghe 2 een belangrijk duel tegen KCC en ook zei hebben aan 1 punt genoeg om in de Reserve