DIE HAGHE WINT SIMPEL, NOG 1 TE GAAN

Verslag: PR Die Haghe

In de laatste uitwedstrijd van dit zaalseizoen trad Die Haghe aan tegen KVZ ´23 wat nog strijdt om lijfsbehoud. Een vrijwel onmogelijke missie, want dan moest zowel van kampioen Die Haghe als van Excelsior worden gewonnen en dan nóg zou het afhankelijk zijn van de andere degradatiekandidaten. En Die Haghe was er juist op gebrand om zonder puntverlies de competitie af te sluiten.

Sterk
Direct vanaf het beginsignaal liet Die Haghe merken dat er geen cadeautjes zouden worden weggegeven. Het begon met volle druk op de aanval van KVZ ´23 en die had het daar moeilijk mee. Hun hoop duurde slechts twee minuten tot 1-1, want de Hagenezen schoten met scherp en liepen halverwege de eerste helft al weg naar 2-8, waarbij vooral Kirsten van Koert met 3 doelpunten het voortouw nam. KVZ ´23 nam een time-out om het ritme van Die Haghe te breken en zelf ook tot meer aanvallende acties te komen. Dit leek te werken, want de scherpte in de afronding nam af aan Haagse zijde. KVZ ´23 wist nu zelf ook wat meer tot schot te komen, maar miste diezelfde scherpte. Er werd gerust met een stand van 4-11 en de wedstrijd was eigenlijk al beslist.

Simpel
De tweede helft gaf hetzelfde beeld: Die Haghe met veel meer doelpogingen en KVZ ´23 wat moeilijk tot aanvallen kwam. Halverwege de 2e helft werd het 7-18 dankzij een mooie combinatie tussen Sander Snaphaan en Mike Abbenhuis. Die Haghe nam iets gas terug en KVZ ´23 wist met 3 scores op rij de stand enigszins dragelijk te maken. Het slot was echter voor Die Haghe en de eindstand 13-22 betekende de definitieve degradatie voor KVZ ´23, wat volgend seizoen mag proberen de verloren plek weer terug te winnen.

Stand
Die Haghe blijft zonder puntverlies en kan de laatste wedstrijd thuis tegen Vitesse het ultieme doel bereiken. KVA staat 2e met 1 punt voorsprong op Excelsior. Achilles en Vitesse zijn veilig. De laatste degradant komt uit het duel van komende week tussen Rohda en Pernix. Rohda staat 2 punten voor maar wanneer Pernix wint, zijn zij door het onderling resultaat veilig.

Archieffoto: Erik de Kleijn, Sportsnap.nl