DIE HAGHE STRIJDEND TEN ONDER

Door: PR Die Haghe

Op een drukbezocht Die Haghe veld werd de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie gespeeld tussen Die Haghe en Valto. Deze wedstrijd zou de beslissing brengen wie er gaat degraderen. Na een spannend duel bleek Valto net iets te sterk en Die Haghe zal na de zaalcompetitie dus op een niveau lager acteren.

Sterk begin
Met maar één doel voor ogen, namelijk winnen, startte Die Haghe sterk en nam direct een 2-0 voorsprong. Valto, zich ook bewust van het belang van de wedstrijd, counterde dit en kwam weer op gelijke hoogte. Die Haghe speelde iets beter en had na 13 minuten weer de voorsprong met 4-2 te pakken. Daarna nam Valto het heft in handen en begon de wedstrijd te controleren. Na de 5-5 in de 23e minuut wist het met 3 doelpunten op rij de stand naar 5-8 te brengen. Vlak voor het rustsignaal scoorde Die Haghe de 6-8 en was er nog van alles mogelijk.

Strijd
De 2e helft bracht geen geweldig niveau, maar beide ploegen gaven alles wat ze in zich hadden en dat vergoedde veel. Met heel veel druk op de aanvallers vielen de doelpunten niet zo makkelijk en na de 6-9 zag men aan de Haagse zijde een wissel die de ommekeer moest brengen. In de 36e minuut was het na om en om scores inmiddels 7-10 en miste Die Haghe een strafworp. Dit was het sein om er een schepje bovenop te doen en er volgde een sterke fase waardoor Die Haghe weer langszij kwam: 10-10. Met nog 13 minuten op de klok ontspon zich nu een echt gevecht waar Valto in eerste instantie als winnaar uit de bus leek te komen. Het liep uit naar 10-12 en de supporters dachten dat het nu wel gespeeld zou zijn. De jonge garde van de Kanaries dacht hier anders over en knokte zich wederom terug naar 12-12 met nog maar 4 minuten te gaan. Helaas kwam het door pech niet op voorsprong en vielen bij Valto de doelpunten wel. Bij 12-14 was de wedstrijd met nog 1 minuut te gaan gespeeld en moest Die Haghe na het fluitsignaal de wonden likken.

Stand
HKC won van KCC en is eerste geworden. Zij gaan samen naar de kampioenspoule. Valto mag na de zaalcompetitie gaan strijden voor behoud in de ERE-klasse en Die Haghe moet zich in de Hoofdklasse weer terug naar het hoogste niveau zien te werken.

Foto’s
De foto bij dit verslag is gemaakt door Sportsnap fotograaf Ike Hendriks, die de hele wedstrijd mooi in beeld heeft gebracht. Je kunt alle foto’s via deze link bekijken en bestellen: https://www.sportsnap.nl/korfbal/die-haghe-valto-2/