Avanti promoveert naar Korfbal League 2

Door: Hans Kulk

Avanti/Post Makelaardij is kampioen geworden van de hoofdklasse B van het zaalkorfbal. Ondanks een 23-24 nederlaag tegen directe concurrent DOS (W) bleven de blauw-witten op onderling resultaat eerste. De ploeg van Henk Jan Post acteert volgend seizoen in de Korfbal League 2.

Het werd een heroïsche zaterdagavond in sporthal De Viergang in Pijnacker. Avanti versus DOS uit Westbroek. De nummer één tegen de nummer twee van de hoofdklasse B. Avanti had de beste papieren in het laatste duel van de competitie.
Twee punten voor, een beter doelsaldo én het onderling resultaat was in het voordeel van de gastheren. Het kon alleen nog misgaan als de bezoekers met minimaal drie doelpunten verschil zouden winnen. Maar wie geloofde daar nog in?

Hartstochtelijk toegejuicht door het massaal opgekomen thuispubliek liet Avanti er in het begin geen gras over groeien. Met vier doelpunten verschil gingen de blauw-witten halverwege de kleedkamer in: 15-11.

Na de pauze kantelde het duel langzaam de andere kant op. Het werd 17-17, 18-18, 19-19, 20-20 en zelfs 21-21. Wie hield het meest haar zenuwen in bedwang? Bij een 22-24 tussenstand hield iedereen de adem in. Het zou toch niet? Ook de twee dienstdoende scheidsrechters waren het spoor inmiddels volledig bijster geraakt. In de hectische slotfase werden namelijk een aantal beslissingen genomen, waarvan je denkt: ‘huh, waarom fluit je nu of waarom fluit je nu niet’?

In de ultieme slotfase hield Avanti het hoofd, tot vreugde van alle supporters, koel. 23-24 stond er na 2 x 25 minuten op het scorebord, waarna het feest in sporthal de Viergang in alle hevigheid losbarstte.

Wie uiteindelijk midden in de nacht het licht heeft uitgedaan in de kantine van Avanti valt niet meer te achterhalen, wel is duidelijk dat de blauw-witten volgend seizoen in de Korfbal League 2 zullen acteren.

Foto: Olaf Otten (Sportsnap.nl)
Meer foto's op www.sportsnap.nl