Die Haghe overklast Fortis

Verslag: PR Die Haghe

Die Haghe begon zonder Sander Snaphaan en Lars Alsem aan de wedstrijd tegen Fortis. Tijn Korving en Bjorn Out vervingen hen succesvol en probleemloos, want Fortis werd overklast met een duidelijke 34-15 overwinning.

SCHERP

Die Haghe liet vanaf het beginsignaal zien er zin in te hebben na een paar weekjes rust. Na 5 minuten stond er al 4-0 op het scorebord. De gasten kwamen nog wel terug tot 4-2 maar de honger van de Kanaries was vandaag niet te stillen. Via 6-3 en 9-4 was het voor de Zeeuwen wel duidelijk dat er niets te halen viel. In een heerlijk tempo liet Die Haghe soms zeer mooie aanvallen zien, rondde deze ook af en liep makkelijk weg om bij de rust al met 18-9 voor te staan.

FOCUS

De supporters zagen ook in de 2e helft een gefocuste ploeg die lekker door bleef gaan. Verdedigend had men het ook prima voor elkaar, waardoor Fortis alleen maar verre schoten kon nemen en hierdoor snel de bal weer kwijt was. Het ene doelpunt was nog fraaier dan het andere. Het enige wat de supporters zich nog afvroegen was of de Kanaries de 30 doelpunten deze keer zouden behalen. Vanaf doelpunt nummer 26 werd er dan ook hard gewerkt om dit te bewerkstelligen. Bij 30-12 klonk supporterslied CALDONIA dan ook luid van de tribune. Uiteindelijk stopte de teller dus bij 34-15 en kon iedereen tevreden zijn aan Haagse kant.

STAND
VALTO behaalde een makkelijke winst tegen Vriendenschaar. Zij kunnen volgende week uit tegen Tilburg de titel binnenhalen. Die Haghe staat stevig op plek 2. Tilburg, Vriendenschaar en Fortis volgen daarachter en lijken veilig te zijn. ONDO moet nog heel even in de wachtkamer met 7 punten. RWA staat na de winst op HKV/Ons Eibernest nu 7e op 5 punten en voor HKV/Ons Eibernest wordt het een moeilijk verhaal om het vege lijf nog te gaan redden.