Fortuna/Delta Logistiek dichtbij play-offs Korfbal League

Door: Hans Kulk

Met nog drie competitieduels voor de boeg heeft Fortuna/Delta Logistiek zich vrijwel zeker geplaatst voor de kruisfinales van de Korfbal League. Het verschil met nummer vijf KZ is namelijk zes punten.

Na het gelijke spel bij DOS’46 (21-21) en het thuisverlies tegen koploper PKC (17-21) leek Fortuna het ‘korfbalgevoel’ even kwijt te zijn. Inmiddels zitten de rood-witten weer op juiste spoor. Zowel vorige week tegen het inmiddels gedegradeerde Unitas als afgelopen zondag tegen het Amsterdamse Blauw-Wit wonnen de Delftenaren met exact dezelfde cijfers: 29-22.

De kruisfinales zijn bijna bereikt. Het verschil met nummer vijf KZ is namelijk zes punten, terwijl er nog drie competitieduels zijn te spelen. Mocht het komend weekend nog niet zeker zijn, Fortuna gaat op bezoek bij DVO terwijl KZ Unitas ontvangt, dan kan de ploeg van Ard Korporaal en Damien Folkerts zich op zondag 19 maart definitief kwalificeren. De Delftenaren zijn die dag namelijk gastheer voor de ploeg uit Koog aan de Zaan.

Niemand twijfelt daar overigens meer aan. In het duel met Blauw-Wit werd de aan het eind van het seizoen vertrekkende Mick Snel, hij verlaat Fortuna en hij stopt met korfballen in de Korfbal League, met zeven doelpunten topscorer. Inmiddels is hij de 1500 doelpunten in diezelfde Korfbal League al weer ruim gepasseerd. In hetzelfde duel maakte Daan Preuninger na lang blessureleed zijn rentree bij de huidige landskampioen in de zaal.

De mooiste wedstrijden in de League, de kruisfinales en eventueel de finale, komen eraan. Maar eerst zal Fortuna de laatste drie duels in de competitie nog moeten afwerken. Komend weekend wacht DVO in Bennekom (18.30), zondag 19 maart dus KZ (14.30) en op zaterdagavond 25 maart (20.00) in Gorredijk is LDODK de tegenstander.

Het zaalseizoen in de Korfbal League nadert zijn climax. En Fortuna is daarbij.

Foto: Perry Biemans (Sportsnap.nl)
Meer foto's op www.sportsnap.nl