Slordig VEO speelt gelijk tegen DES

Door: Hans Kulk

VEO kreeg in sporthal Essesteijn het Delftse DES op bezoek. Voor de Voorburgers was winst noodzakelijk om in het spoor te kunnen blijven van koploper Vitesse en nummer twee KCR.

De thuisploeg begon goed aan het duel tegen de Delftenaren en stond na tien minuten met 6-3 voor. Door wat slordigheden in de afwerking wist de blauwe formatie van coach Glenn de Vries echter niet veel verder uit te lopen. Bij rust was de voorsprong slechts vier (14-10) in Voorburgs voordeel.

In de tweede helft werd er vooral veel strijd geleverd, maar werden er ook
veel kansen gemist. Met nog 15 minuten op de klok lukte het VEO niet om verder afstand te nemen van DES. In tegendeel, de bezoekers uit Delft poetsten een 18-15 achterstand volledig weg: 18-18. Uiteindelijk hielden de ploegen elkaar met 20-20 in evenwicht.

Omdat Vitesse (17-29 winst bij DVS’69) en KCR (20-13 winst op ALO) wél wonnen, staat VEO (15 punten) nu twee punten achter op de Barendrechters (17) en één op de Ridderkerkers (16).

Vier duels heeft de ploeg van Glenn de Vries nog om het tij in de eerste klasse H in Voorburgs voordeel te keren. Er is nog niets verloren omdat zowel KCR – Vitesse als VEO – KCR nog het programma staan. Wie kent niet het spreekwoord: ‘Als twee ploegen vechten om de titel, gaat de derde er mee heen.’ Wordt vervolgd….!