Refleks verrast met overwinning op HKV/Ons Eibernest

Door: Hans Kulk

Refleks opende het veldseizoen in de eerste klasse D met een verrassende overwinning op HKV/Ons Eibernest. Aan de Steenwijklaan wonnen de Rijswijkers nipt: 16-17.

Als nieuwbakken coach van Refleks is Erwin Disselkötter uitstekend aan de veldcompetitie begonnen. In de eerste klasse D waren de Rijswijkers namelijk te sterk voor het door Jan Bongers en Arthur Carolus getrainde HKV/Ons Eibernest. Aan de Steenwijklaan in Den Haag werd het na een enerverend duel 16-17 voor de bezoekers.

Refleks startte sterk aan het duel met de groen-gelen. Het nam een voorsprong, maar zag deze in de loop van de eerste helft toch weer verdampen. Het lichte overwicht dat zij hadden gecreëerd ten opzichte van de ‘Eibers’ was in de ruststand niet meer terug te zien: 10-10.

Disselkötter en consorten pakten ook in het tweede bedrijf het initiatief en kwamen al snel weer twee punten voor. Maar wie HKV/Ons Eibernest én het trainersduo Bongers/Carolus kent, weet dat de groen-gelen nooit opgeven. De ‘Eibers’ kwamen in de slotfase van het namelijk angstvallig dichtbij, maar wisten het gat niet helemaal meer te dichten. Met een zwaarbevochten 16-17 overwinning stapte het achttal van Disselkötter dan ook dolblij van het veld.

Komend weekend wacht HKV/Ons Eibernest wederom een moeilijk potje als het bij Victum uit Houten op bezoek gaat. Zij wonnen hun eerste duel bij Sporting Trigon: 12-19. Deze tegenstander is de eerstvolgende ‘prooi’ voor de Rijswijkers.

Foto's: Frank van Leeuwen (Sportsnap.nl) meer foto's op www.sportsnap.nl