Korfbalherinneringen, anekdotes, foto's, krantjes e.a. attributen voor vastleggen HAAGSE KORFBALHISTORIE

Heeft u, uw (groot)ouders, vrienden of kinderen in het verleden gekorfbald bij een of meerdere verenigingen in de regio Den Haag?

Op woensdag 27 februari a.s. is er een informatie (soort Kunst en Kitsch) bijeenkomst van 10.00 tot 12.00 uur in de kantine van de oudste korfbalvereniging in Den Haag, ALO (Bosjes van Pex)
Een aantal bekende oud korfballers zullen herinneringen ophalen en anekdotes vertellen.

In november 2018 is het eerste deel van de boekenserie “De Haagse Korfbal Historie” verschenen. De Uitgever “Nederlandse Sportboeken Club” is momenteel bezig met de samenstelling van een tweede deel van deze serie. Maar er ontbreekt nog heel veel informatie.

Wij zijn dus op zoek naar informatie over zowel bestaande als niet meer bestaande Haagse korfbalclubs (o.a. Houtsnippen, Hou Stand, Pams, VES, Rood Wit). Bijna iedereen die lid is of lid is geweest van een Haagse korfbalclub heeft wel herinneringen, attributen, documenten e.d. Tijd om de oude koffers of op zolder te gaan kijken.


Het gaat om foto's, redactionele bijdragen, krantjes, oude tenues, bekers, vlaggen, documenten, films of bijzondere anekdotes (vertel ze, dan worden ze ter plekke opgetekend), of wat dan ook dat interessant is om de Haagse korfbalhistorie in boekvorm vast te leggen.

Attributen e.d. hoeven niet ingeleverd te worden als ze in eigen bezit gehouden willen blijven, maar de initiatiefnemers willen een en ander wel vastleggen op foto of film om ze op de website te kunnen zetten (of stuur een foto of afdruk per e-mail). Als iemand een en ander wel kwijt wil, dan kan dat die ochtend. Geldt ook voor archieven en andere documenten van verenigingen wanneer die nog aanwezig zijn bij particulieren of verenigingen. Deze worden dan ondergebracht bij het Haags Historisch museum (fysiek) of gedrukte zaken (foto's en documenten) bij het Gemeentearchief. Als iets al gescand is zou dat zeker helpen.

Samenstellers van de boekenserie zijn onder meer de bekende korfbaljournalist Ton van Rijswijk en voormalig Den Haag Topsport medewerker Rob Blokpoel. Bent u die dag verhinderd, laat dit dan even weten via een mail (korfbaldenhaag@ziggo.nl) of telefoontje (06-28803883).
Reageren kan ook via facebook bij “korfbal in de regio Den Haag”.
Gescande foto's en documenten kunnen ook via wetransfer.com naar het email adres worden verzonden.