ONDO IS DIE HAGHE TE SNEL AF

Verslag: Die Haghe

Die Haghe ontving dit weekend ONDO in de Sportcampus. De Zeelanders wisten na een spannend duel met 20-21 de winst te pakken. Wel drie keer kwam Die Haghe in deze wedstrijd langszij, maar ONDO wist steeds weer een voorsprong te pakken. Bij het eindsignaal stond het team uit Middelburg met 1 punt voor en zorgde zo voor een stunt binnen de competitie.
ONDO maakte direct duidelijk wat de intenties waren en ging als een speer uit de startblokken. De Middelburgers namen continu met 1 a 2 punten het voortouw, rondden hun kansen af en behaalden derhalve een uitstekend schotpercentage. Die Haghe speelde zeker niet slecht en creëerde voldoende kansen, maar liet het liggen in de afronding. Veel korte kansen en doorloopballen werden gemist. Dat resulteerde in een 8-11 stand in het voordeel van ONDO bij rust.

In de tweede helft kwam Die Haghe goed terug. De korf werd vaker gevonden waardoor de 12-15 achterstand gelijk werd getrokken. Na de 15-15 werd het stuivertje wisselen, waarbij Lars vd Weg aanvallend een belangrijke scorende troef bleek. Uiteindelijk wist ONDO in de laatste minuut de eindstand in haar voordeel te beslissen.

Coach Tim Abbenhuis was na afloop niet ontevreden. “We hebben zeker niet slecht gespeeld, maar er waren te veel mensen die de ballen er niet inkregen. ONDO toonde zich de meer ervaren ploeg die het verschil heeft kunnen maken in de afronding”.